انواع نمایشگرها را بشناسید !

در این مقاله قصد داریم تا شما را به معرفی انواع نمایشگرها بپردازیم. در ابتدا شما را با ال سی دی و زیر مجموعه های آن شامل ال سی دی گرافیکی ، ال سی دی کاراکتری و ال سی دی TFT آشنا می کنیم و سپس به سراغ معرفی اولدها و انواع آن ها می رویم.

LCD (نمایشگر کریستال مایع)

با تنظیم میزان نور مسدود شده کار می کند، که اغلب دارای نور پس زمینه میباشد و در تلویزیون ها، مانیتور ها، ساعت ها، صفحات تلفن همراه، آسانسور ها و دستگاه های اندازگیری همچون باسکول ها و ترازو ها مورد استفاده قرار می گیرند.

ال سی دی ها به طور کلی به ۳ دسته :  ال سی دی های گرافیکی، ال سی دی های کاراکتری و ال سی دی های TFT تقسیم می شوند .

ال سی دی گرافیکی

برای نمایش تصویر استفاده می شود و نور پس زمینه آن بیشتر به رنگ های آبی، سبز و قرمز است. متداول ترین رزولوشن های این نوع ال سی دی عبارتند از : ال سی دی گرافیکی ۱۲۸*۶۴ ، ال سی دی گرافیکی ۱۲۸*۲۴۰ ، ال سی دی گرافیکی ۲۴۰*۶۴ و ال سی دی گرافیکی ۳۲۰*۲۴۰ می باشد. از ال سی دی گرافیکی در تجهیزات پزشکی، دستگاه های POS، سیستم های صوتی و تصویری استفاده می شود.

ال سی دی گرافیکی

ال سی دی کاراکتری

برای نمایش کاراکتر استفاده می شود. ابعاد پرکاربرد برای این نوع LCD شامل : ال سی دی کاراکتری ۲*۸ ، ال سی دی کاراکتری ۱۶*۲ ، ال سی دی کاراکتری ۲*۲۰ و ال سی دی کاراکتری ۴*۲۰ می باشند. همچنین بیشتر دارای نور پس زمینه آبی، سبز، سفید و یا قرمز می باشد. این ال سی دی عموما دارای زاویه دید ساعت ۶ ،۱۲ ، ۹ و ۳ می باشد. ال سی دی های کاراکتری فونت های انگلیسی، روسی، ژاپنی، عربی  و بسیاری دیگر از زبان ها را پشتبیانی می کند.

ال سی دی کاراکتری

ال سی دی Thin Film Transistor) TFT)

مراحل واردات قطعات الکترونیکی از اروپا
خواندن این مقاله

یک نوع ال سی دی با یک ترانزیستور نازک فیلم است که  متصل به همه پیکسل ها می باشد که یک نوع فناوری بر روی ال سی دی  محسوب می گردد . این نوع  از ال سی دی‌ها، دارای Backlight هستند. TFT ها دارای قیمت مناسب و مصرف انرژی نسبتا خوبی هستند که با استفاده از نور پس زمینه مصرف انرژی آن افزایش پیدا می کند همچنین مصرف انرژی آن ها در مقایسه با LCD  ها بالا است. از دیگر ویژگی ها، زمان پاسخگویی سریع (قابلیت بازیابی با سرعت بالا است نسبت به ال سی دی ها) و زاویه دید گسترده است که دارای ابعاد متداول ال سی دی ۱٫۳ اینچ ، ال سی دی ۲٫۴ اینچ ، ال سی دی ۳٫۵ اینچ ، ال سی دی ۴٫۳ اینچ ، ال سی دی ۵ اینچ ، ال سی دی ۵٫۷ اینچ ، ال سی دی ۷ اینچ و ده ها مدل دیگر هستند. این نوع ال سی دی ها دارای قابلیت تاچ (لمسی) هستند که به ۲ دسته تاچ خازنی و تاچ مقاومتی طبقه بندی می شوند.

تاچ مقاومتی

متداول ترین تاچ است زیرا پروسه ساخت آن ارزان بوده و به راحتی در محیط های مختلف قابل استفاده است که با ا عمال فشار بر روی صفحه نمایش مورد استفاده قرار می گیرد. از معایب این تاچ ها این است که امکان لمس فقط در یک نقطه امکان پذیر است، پس امکان دستور های چند لمسی و بزرگ کردن تصویر نیست. حساسیت پایین نسبت به لمس کردن آرام، عدم امکان کار با دستکش، امکان ایجاد خط و خش بر روی صفحه نمایش به علت مواد به کار رفته در آن از دیگر عیوب این تاچ محسوب می شوند.

تاچ مقاومتی

تاچ خازنی

تاچ های خازنی با شناسایی بار های الکتریکی موجود در بدن کاربر (اپراتور) کار می کنند. به همین خاطر امکان اسفاده از دستکش و یا قلم خودکار نیست.

تاچ مقاومتی
برتری های تاچ مقاومتی نسبت به تاچ خازنی :

۱- هزینه فرآیند ساخت کم است

۲- مقاومت زیاد در برابر آب و حرارات

۳- کاهش امکان لمس کردن تصادفی

۴- امکان لمس با قلم خودکار

برتری های تاچ خازنی نسبت به تاچ مقاومتی :

۱- حساسیت بالا نسبت به کوچکترین لمس

۲- امکان نمایش تصویر با وضوح بالا

۳- امکان صدور دستور های چند لمسی و امکان بزرگ نمایی کردن تصویر

۴- دوام بالاتر

معرفی بک لایت ال سی دی کاراکتری
خواندن این مقاله

انواع ال سی دی های TFT

ال سی دی های TFT به چند  دسته تقسیم بندی می شوند ؛ همچون پنل TFT با برد کنترلی، ال سی د های TFT با سیگنال HDMI ، ال سی دی های TFT با کارکرد حرارتی بالا، ماژول های ال سی دی TFT ، TFT  های IPS ، تاچ پنل ها، ال سی دی های  TFT نواری و چندین مدل دیگر که از آن ها در تجهیزات پزشکی، دستگاه های POS، اتوماسیون، در لوازم برقی خانگی مانند ماشین لباسشویی، کولر، ماشین ظرفشویی، دستگاه های قهوه ساز، مخابرات، ردیاب GPS و صدها کاربرد دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

ال سی دی TFT
ال سی دی های TFT
LCD TFT

Organic LED) OLED)

ال ای دی واقعی است که در اندازه های خیلی بزرگ موجود نیستند و از دیود های ساطع کننده نور استفاده می کنند. این در حالی است که LCD ها از چراغ های فلورسنت استفاده می کنند. LED ها از پلاستیک انعطاف پذیر سبک ساخته می شوند و دارای روشنایی بالا، وضوح تصویر بالا، امکان مشاهده زیر نور خورشید، مصرف برق کم و زاویه دید نامحدود هستند. در داشبورد خودرو ها و صفحه نمایش خودرو، روی لوازم خانگی، دستگاه های چاپگر  و خیلی موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.

اولدها  هم به ۲ دسته اولد های گرافیکی و اولد های کاراکتری تقسیم بندی می شوند.

اولد گرافیکی

اولد گرافیکی شامل ۳ ساختار مکانیکی COB ، COG  ، TAB  می باشد و رزولوشن ۵۰*۱۶ ، ۱۰۰*۸ ، ۱۰۰*۱۶ ، ۱۰۰*۳۲ ، ۲۰۰*۱۶ ، ۱۲۸*۳۲ ،۱۲۸*۶۴ ، ۱۲۸*۱۲۸ ، ۲۵۶*۶۴ را پشتیبانی می کند. رنگ استاندارد آنها زرد بوده ولی رنگ های سبز، قرمز، آبی و سفید هم موجود هستند. این اولد ها ولتاژ های ۳ یا ۵ ولت را هدایت می کنند. اولد های گرفیکی دارای کنترلر های رو بردی و رابط هایی شامل سری، موازی و  I2C (ای تو سی) هستند. از این اولد ها در تجهیزات پزشکی، دستگاه های POS ، لوازم خانگی و تعداد زیادی از لوازم های الکترونیکی مورد استفاده می باشند.

اولد گرافیکی

اولد کاراکتری

اولد های کاراکتری رزولوشن ۲*۸ ، ۱۶*۱ ، ۲*۱۶ ، ۲*۲۰ ، ۴*۲۰ را پشتیبانی می کنند. این اولد ها در پرینتر های ۳ بعدی، تجهیزات پزشکی، ماشین های اندازه گیری، ریموت کنترل ها، دستگاه های POS و قهوه ساز ها مورد استفاده قرار می گیرند.

اولد گرافیکی

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *