جورج هری هیلمایر (تولد: ۲ فروردین ۱۳۱۵ –> فوت: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۳) مهندس، مدیر و از پیشگامان نمایشگرهای کریستال مایع (LCD) بود که به همین دلیل به تالار مشاهیر مخترعان راه یافت. کارهای هایلمایر یک نقطه عطف در موسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) محسوب می شود.

زندگی نامه

هایلمایر در فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا به دنیا آمد. از دبیرستان آبراهام لینکلن در آنجا فارغ التحصیل شد و لیسانس مهندسی برق خود را از دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا دریافت کرد. وی همچنین موفق شد تا مدارک M.S.E. ، M.A. و Ph.D. خود در زمینه ی مواد جامد و الکترونیک را از دانشگاه پرینستون دریافت کند.

در سال ۱۹۵۸ هیلمایر به آزمایشگاههای RCA در پرینستون واقع در ایالت نیوجرسی پیوست و در آنجا بر روی تقویت پارامتریک، مبدلهای کاهش دهنده دیود تونل، تولید موج میلیمتری ، دستگاههای فیلم نازک فروالکتریک، نیمه رساناهای آلی و اثرات الکترواُپتیک در بلورهای مولکولی و مایع کار کرد. در سال ۱۹۶۴ او چندین اثر الکترواُپتیکی جدید را در بلورهای مایع کشف کرد که منجر به اولین نمایشگرهای کریستال مایع در حال کار بر اساس آنچه او حالت پراکندگی پویا (DSM) نامید، شد.

هایلمایر بیشتر دهه ۱۹۷۰ را در وزارت دفاع ایالات متحده گذراند. وی از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۱ به عنوان عضو کاخ سفید و دستیار ویژه وزیر دفاع خدمت کرد و به تحقیق و برنامه ریزی بلند مدتی در آنجا مشغول شد. در سال ۱۹۷۱ وی به عنوان دستیار مدیر تحقیقات و مهندسی دفاع در بخش علوم الکترونیکی و فیزیکی منصوب شد و بر کلیه تحقیقات و به خصوص تحقیقات اکتشافی در الکترونیک و علوم فیزیکی نظارت داشت. در سال ۱۹۷۵ وی به عنوان مدیر آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (DARPA) انتخاب شد و تلاش های عمده ای را در زمینه هواپیماهای خفا، لیزرهای فضایی، فناوری مادون قرمز مبتنی بر فضا و هوش مصنوعی آغاز کرد.

در دسامبر سال ۱۹۷۷ هایلمایر دولت را ترک کرد و به عنوان معاون رئیس جمهور در شرکت Texas Instruments منصوب شد. در سال ۱۹۸۳ به مقام مدیر فنی ارتقا یافت. وی همچنین از سال ۱۹۹۱تا ۱۹۹۶ رئیس و مدیر عامل Bellcore (Telcordia کنونی) بود و در ادامه نظارت بر فروش این شرکت به شرکت بین المللی Science Applications (SAIC) را بر عهده گرفت. وی از سال ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۷ به عنوان رئیس و مدیرعامل شرکت فعالیت کرد و سپس به سمت رئیس ممتاز در این شرکت رسید.

هایلمایر جوایز بی شماری دریافت کرده است. ۱۵ حق ثبت اختراع دارد و عضو آکادمی ملی مهندسی، هیئت علمی دفاع و هیئت مشورتی آژانس امنیت ملی آمریکا بوده است. وی در هیئت امنای دو شرکت Fidelity Investments و Teletech Holdings و همچنین به عنوان هیئت نظارت بر دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه پنسیلوانیا خدمت کرده است.

فروشگاه های پاساژ امجد
خواندن این مقاله
نمونه اتمگا 16ای -ای یو
فروش ویژه
فروش میکروکنترلر  Atmega16a-au  در سایت هادی بان الکترونیک
  • میکروکنترولر
خرید میکروکنترلر

دکتر هایلمایر پسر یک سرایدار معمولی بود. همچنین به عنوان اولین عضو خانواده اش بود که توانست با موفقیت دبیرستان را به پایان برساند.

وی در سال ۲۰۱۴ (معادل ۱۳۹۳ شمسی) بر اثر سکته مغزی درگذشت.

جوایز برگزیده

  • ۱۹۷۶ IEEE David Sarnoff Award, IEEE
  • ۱۹۹۰ C&C Prize
  • ۱۹۹۱ National Medal of Science, USA
  • ۱۹۹۲ National Academy of Engineering Founders Award, USA
  • ۱۹۹۳ IRI Medal from the Industrial Research Institute, USA
  • ۱۹۹۳ Vladimir Karapetoff Eminent Members’ Award, Eta Kappa Nu
  • ۱۹۹۶ John Scott Award, City of Philadelphia
  • ۱۹۹۷ IEEE Medal of Honor, IEEE
  • ۱۹۹۹ John Fritz Medal, American Association of Engineering Societies
  • ۲۰۰۵ Kyoto Prize in advanced technology, Inamori Foundation
  • ۲۰۰۶ Edwin H. Land Medal
  • ۲۰۱۲ Charles Stark Draper Prize, National Academy of Engineering

 

منبع : Wikipedia

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک‌گذاری

یک نظر

  1. فراهانی پاسخ

    واقعا جهان الکترونیک مدیون افرادی همجون دکتر هیلمایر می باشد که توانسته اند با پیشرفت علم، این قطعات کلیدی را در حوزه ی الکترونیک بسازند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *